Energieleveranciers Den Dungen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Den Dungen vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Huismerk Energie of Qwint ontvangt. Overstappen gaat gemakkelijk en rap. Hieronder doorzoek jij nuttige gegevens en tips t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Den Dungen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Den Dungen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens schenken de meeste bedrijven een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €100 tot €290. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Nieuw- en Sint Joosland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om nogal een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Den Dungen april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Daarop tref jij een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hieronder bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met Vattenfall.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €445 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Den Dungen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan je à la minute energieprijzen Den Dungen vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en vind snel de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en check binnen no-time de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Waterlandkerkje afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Den Dungen?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Brabant)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Den Dungen april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Den Dungen? Onder dit stukje lees je een lijstje met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Pure Energie, Essent, Vattenfall maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2500 kWh t/m 3650 kWh stroom en 1200 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: check altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Den Dungen. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe leverancier. In deze mail of brief lees je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat oude contract wordt beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit vlak voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Den Dungen. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “E.ON actietarief“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zon en wind (energie). Bijna alle leveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt terugdringen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Den Dungen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Den Dungen en betaal minder voor gas en licht!