Energieleveranciers De Wilgen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Wilgen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijv. Anode Energie of MAIN Energie kunt vinden. Overstappen gaat eenvoudig en vlug. Hier lees je functionele details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier De Wilgen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in De Wilgen? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder verstrekken sommige organisaties een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €165 tot €230. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Nederweert.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft nogal een gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Wilgen mei 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Daarop vind je een lijst met relevante energieleveranciers. Je treft simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Tips gebruiken bij het invullen van jouw verbruik? Op de site tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 600 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Vattenfall.

Bekijk het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €235 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in De Wilgen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Via de vergelijker kan jij meteen energieprijzen De Wilgen vergelijken. Geef je woongegevens en stoom/gas verbruik in en selecteer direct de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en check ogenblikkelijk de “groenste” of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Wanssum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in De Wilgen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in De Wilgen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in De Wilgen? Hieronder vind je een aantal van veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Essent, NLE, Vattenfall, Eneco + Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Oxxio met een verbruik van 2000 kWh t/m 3000 kWh stroom en 950 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in De Wilgen. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energieleverancier. Daarin tref je de overeengekomen kosten en condities (denk aan energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande maatschappij. Doorgaans moet dit iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in De Wilgen. Je ontvangt hiervan een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Tevens krijgen jullie een eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Pure Energie actie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Smallingerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij de energievraag kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in De Wilgen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in De Wilgen en betaal minder voor gas en licht!