Energieleveranciers de Wijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in de Wijk vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve aanbiedingen die je niet via de website van bijvoorbeeld E.ON en Oxxio ontvangt. Overstappen van energie gaat moeiteloos en is zo gepiept. Hier lees je bruikbare toelichtingen en hulp voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier de Wijk

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in de Wijk? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en locatie. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten: het telt allemaal mee. Tevens bieden flink wat bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €185 t/m €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Nederland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is best een moeilijke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in de Wijk juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan volgt een lijst met de beste energiecontracten. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.050 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot aan MAIN Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €375 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in de Wijk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij de vergelijker kan je moeiteloos energieprijzen de Wijk vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en kies rap het goedkoopste pakket. Meer info over een zekere leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vergelijk direct de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Wanroij afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in de Wijk?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in de Wijk juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in de Wijk? Op de site check je een tabel met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Pure Energie + Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio op basis van een verbruik van 2500 kWh – 3450 kWh stroom en 900 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: achterhaal ten alle tijde de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in de Wijk. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de gekozen aanbieder. In deze mail of brief vind jij alle tarieven en regelgeving (zoals opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat oude contract wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaliter moet dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan jouw oude leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in de Wijk. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Tevens ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Powerpeers actie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente De Wolden.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je het verbruik van energie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in de Wijk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in de Wijk en bespaar op gas en licht!