Energieleveranciers De Rips Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Rips vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Budget Energie en Innova Energie kan scoren. Overstappen gaat handig en snel. Op deze website bekijk je nuttige details en tips t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier De Rips

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in De Rips? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woning. Eveneens moet je verder kijken dan exclusief de energiekosten. Dit bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens bieden enkele bedrijven een royale welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €160 – €225. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Mussel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Rips juni 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna volgt een lijst met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Advies nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Hierna check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.950 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot Vandebron.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in De Rips

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van de vergelijker kun jij meteen energieprijzen De Rips vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruik in, en selecteer binnen no-time het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en vergelijk vlug de beste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Wadenoijen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in De Rips?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in De Rips juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in De Rips? Op de site vind je een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Vattenfall, Essent, Greenchoice maar uiteraard ook Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1650 kWh tot 3750 kWh stroom en 1300 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: check ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in De Rips. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende leverancier. In dit schrijven zie je alle tarieven en condities (zoals vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jouw actuele pakket wordt beëindigd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: krijg je een andere huis? Jij zult dan meestal het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in De Rips. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarnaast ontvangen jullie de eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “HVC actie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Gemert-Bakel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw energieconsumptie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in De Rips

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in De Rips en betaal minder voor gas en licht!