Energieleveranciers de Hoef Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in de Hoef vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel unieke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals De Vastelastenbond of Pure Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat gemakkelijk en snel. Hieronder vind jij praktische details en handreikingen voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier de Hoef

Wat is het beste adres voor goedkope energie in de Hoef? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden enkele aanbieders een hoge welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €80 tot +/- €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Molkwerum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om nogal een complexe calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in de Hoef april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Daarna check je een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Je vindt zo snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Fenor tot aan MAIN Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €245 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in de Hoef

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door de vergelijker kun jij à la minute energieprijzen de Hoef vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook stoom/gas verbruik in en bekijk probleemloos het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk eenvoudig de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Vught afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in de Hoef?

 1. Geef jouw postcode door (Utrecht)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in de Hoef april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in de Hoef? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Vattenfall, Eneco, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 1600 kWh tot 3550 kWh stroom en 800 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: doorzoek uiteraard de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in de Hoef. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe maatschappij. In deze mail of brief vind jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (bijvoorbeeld energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat werkende energiepakket zal worden beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Normaliter dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan ook best twee weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieleverancier communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in de Hoef. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Ook ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Coteq Netbeheer welkomstkorting“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente De Ronde Venen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Atag, AWB, Intergas, Remeha of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Utrecht.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in de Hoef

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in de Hoef en bespaar op gas en licht!