Energieleveranciers Damwoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Damwoude vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek aantrekkelijke acties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Greenchoice en Oxxio kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hieronder bekijk je praktische details en tips bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Damwoude

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Damwoude? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en postcode. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast geven flink wat aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €150 t/m €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Millingen aan de Rijn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met nogal een ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Damwoude mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarop check je een opsomming met de goedkoopste energieleveranciers. Je ontdekt simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.975 kWh 750 m³
2 personen 2.250 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met Pure Energie.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Damwoude

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij de vergelijker kun je moeiteloos energieprijzen Damwoude vergelijken. Voer je adres & verbruiksgegevens in, en bekijk direct het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en check à la minute de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Vortum-Mullem afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Damwoude?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Damwoude mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Damwoude? Onder dit stukje vind je een ranglijst van veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Greenchoice, NLE, Pure Energie maar ook Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent berekend met een consumptie van 1600 kWh t/m 4050 kWh stroom plus 1300 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek uiteraard de voorwaarden van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Damwoude. Als het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen maatschappij. Aan de hand daarvan lees je de kosten en extra regels (denk aan leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie oude energiepakket wordt opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaliter wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Damwoude. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Voorts krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “Qwint welkomstkorting“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Dantumadiel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Damwoude

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Damwoude en betaal minder voor gas en licht!