Energieleveranciers Dalen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dalen vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke welkomstacties die je niet via de website van bedrijven als DELTA en HVC ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en prettig. Op energieleverancieractie.nl bekijk je praktische aanwijzingen en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dalen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Dalen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren veel organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €245. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Mijdrecht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is nogal een ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dalen juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Aansluitend tref jij een tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Je vindt zo handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina vind jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle grote partijen vergelijken. Van Budget Energie tot Oxxio.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €325 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dalen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van onze speciale vergelijker kunnen jullie meteen energieprijzen Dalen vergelijken. Geef je woongegevens + verbruiksgegevens in, en vind meteen de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde leverancier? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check ogenblikkelijk de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Voorst afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Dalen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Dalen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dalen? Hieronder bekijk je een aantal van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, NLE, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1600 kWh t/m 2850 kWh stroom plus 1300 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: achterhaal wel de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dalen. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe leverancier. In dit schrijven bekijk jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige energiecontract zal worden opgezegd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande aanbieder. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder communiceert dit weer richting de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Dalen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Daarnaast ontvang je de eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “Vattenfall welkomstkorting“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Coevorden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Dalen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Dalen en bespaar op gas en licht!