Energieleveranciers Bussum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bussum vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel aantrekkelijke kortingsacties die jij via de sites van onder andere Anode Energie en Leon Zeewolde kan afsluiten. Overstappen van energie gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op de site vergaar je nuttige aanwijzingen en support ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Bussum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Bussum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden veel maatschappijen een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €85 tot +/- €190. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Melissant.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een ingewikkelde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bussum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Aansluitend check je een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 750 m³
2 personen 2.150 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot aan Vandebron.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €235 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Bussum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van onze tool kan men rap energieprijzen Bussum vergelijken. Voer je adres plusstoom/gas verbruik in en kies direct de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Dat is te vinden in site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind ogenblikkelijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Vinkega afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Bussum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Bussum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Bussum? Hier check je een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Oxxio met een verbruik van 2350 kWh tot 3450 kWh stroom en 1000 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: achterhaal ten alle tijde de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Bussum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de gekozen energieleverancier. In deze mail of brief tref je de kosten en bijkomende kosten (denk aan regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Je huidige pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande aanbieder. In de regel dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de overstap. De nieuwe energieleverancier speelt de standen door aan de eerdere maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Bussum. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verlagen. Daarbij incasseer jij de eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Westland Infra korting“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Bussum.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Bussum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Bussum en betaal minder voor gas en licht!