Energieleveranciers Burum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Burum vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke kortingsacties die je niet via de website van bijvoorbeeld Fenor of HVC kan scoren. Overstappen van energie gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hier vergaar je bruikbare details en hulp dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Burum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Burum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieverbruik en locatie. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook verstrekken flink wat bedrijven een gulle welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €155 – €205. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Meliskerke.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een behoorlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Burum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan vind je een overzicht met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten gepiept. Moeite bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Leon Zeewolde.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €405 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Burum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Burum vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en kies snel het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in de merkpagina. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek binnen no-time de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Vilsteren afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Burum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Burum juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Burum? Hier doorzoek jij een aantal van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Eneco en ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent gerekend met een verbruik van 2500 kWh t/m 3150 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: doorzoek uiteraard de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Burum. Nadat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde aanbieder. Daarin vind je de kosten en regelgeving (zoals energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Dat oude energiecontract zal worden beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” leverancier. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Burum. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “Enduris korting“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Veel maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw eigen verbruik minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Burum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Burum en betaal minder voor gas en licht!