Energieleveranciers Buinen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Buinen vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Essent en Vandebron ontvangt. Overstappen gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website doorzoek jij toepasbare aanwijzingen en hulp bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Buinen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Buinen? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Daarnaast gunnen sommige maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €170 – €205. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Maurik.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Buinen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gedaan. Advies nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 750 m³
2 personen 2.125 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €255 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Buinen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door de vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Buinen vergelijken. Vul postcode + huisnummer + energieverbruik in en vind probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaalde aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en signaleer à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Venhorst afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Buinen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Buinen mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Buinen? Hier check je een ranglijst van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, NLE, Essent, Pure Energie en natuurlijk Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, ENGIE gerekend met een verbruik van 1650 kWh tot 3850 kWh stroom plus 950 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Buinen. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe maatschappij. Aan de hand daarvan bekijk je de kosten en voorwaarden (denk aan leveringkosten, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energieaanbieder. Meestal moet dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen na de overstap. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Buinen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Tevens ontvangen jullie de eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “MAIN Energie korting“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn wind en zon (stroom). Veel van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Buinen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Buinen en bezuinig op gas en licht!