Energieleveranciers Brantgum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Brantgum vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle tijdelijke welkomstacties die jij via de sites van bijv. Energieflex of Qwint kunt vinden. Het oversluiten gaat moeiteloos en vlug. Hier vind jij nuttige details en adviezen bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Brantgum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Brantgum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook verstrekken veel organisaties een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €125 tot €230. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Maasdam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aardig flinke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Brantgum juli 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop doorzoek je een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.425 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van DELTA tot aan HVC.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €425 per jaar.

Een snelle overstap

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Brantgum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van onze tool kun jij eenvoudig energieprijzen Brantgum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en gas/licht inschatting in en bekijk direct het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en vergelijk binnen no-time de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Urmond afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Brantgum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Brantgum juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Brantgum? Hieronder check je een ranglijst van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Essent, Greenchoice en ook ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1950 kWh tot 3700 kWh stroom en 900 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Kijk uit: bekijk wel de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Brantgum. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de aankomende organisatie. In dit schrijven vind jij de kosten en extra regels (denk hierbij aan vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het vorige energiepakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: ga je verhuizen? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande maatschappij. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Brantgum. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Bovendien krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “Oxxio aanbieding“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Atag, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij de energievraag kunt minderen heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Brantgum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Brantgum en betaal minder voor gas en licht!