Energieleveranciers Brakel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Brakel vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek unieke kortingsacties die jij via de sites van bijv. De Vastelastenbond en Innova Energie kunt vinden. Overstappen van energie gaat handig en probleemloos. Op de site vergaar je handige toelichtingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Brakel

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Brakel? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien hanteren de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €145 – €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Maasbracht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk moeilijke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Brakel juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Dan check je een lijst met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het schatten van jouw verbruik? Hieronder check je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 625 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Eneco tot NLE.

Altijd de laagste prijs

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €315 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Brakel

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze speciale vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen Brakel vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusenergieverbruik in en selecteer moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en ontdek direct de beste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Ureterp afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Brakel?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Gelderland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Brakel juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Brakel? Op energieleverancieractie.nl vind je een opsomming met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Essent, NLE en natuurlijk Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 1800 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: check uiteraard de voorwaarden van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Brakel. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan vind jij de prijzen en extra regels (onder andere verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat lopende gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Jij zult dan meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energiemaatschappij. Meestal moet dit zo’n week voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier stuurt de standen door naar je voormalige leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Brakel. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Bovendien krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Noordelijk Lokaal Duurzaam aanbieding“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven halen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Zaltbommel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik reduceert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Brakel

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Brakel en betaal minder voor gas en licht!