Energieleveranciers Boornzwaag Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Boornzwaag vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Anode Energie en Leon Zeewolde kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en probleemloos. Op deze pagina bekijk je nuttige feiten en support dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Boornzwaag

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Boornzwaag? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens bieden enkele aanbieders een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot +/- €290. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Losdorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aardig complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Boornzwaag juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Vervolgens vind je een opsomming met beschikbare energiecontracten. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Problemen bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hieronder bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 650 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle populaire organisaties vergelijken. Van DELTA tot en met Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €435 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Boornzwaag

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Via onze tool kan je direct energieprijzen Boornzwaag vergelijken. Voer je adres & energieverbruik in en zoek probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan website van de aanbieder. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer binnen no-time de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Tytsjerk afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Boornzwaag?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Boornzwaag juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Boornzwaag? Nu check je een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Essent en ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers op basis van een verbruik van 1900 kWh tot 3250 kWh stroom en 1100 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek wel de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Boornzwaag. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energiemaatschappij. Daarin bekijk je afgesproken prijzen en extra regels (zoals energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw actuele energiepakket wordt beëindigd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken moet dit iets voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energiemaatschappij geeft dit door aan de eerdere energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Boornzwaag. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Ook ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Cogas variabel tarief“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante opties zijn wind en zon (stroom). De meeste energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw energieconsumptie kan verlagen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Boornzwaag

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Boornzwaag en bespaar op gas en licht!