Energieleveranciers Berltsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Berltsum vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Engie en Qwint kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en snel. Op deze website doorzoek jij handige informatie en hulp ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Berltsum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Berltsum? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast geven de meeste organisaties een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €170 tot €285. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Lewedorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Berltsum februari 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een resultatenpagina met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time gedaan. Moeite bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle populaire partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Het goedkoopste contract

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €355 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Berltsum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van de vergelijker kan men ogenblikkelijk energieprijzen Berltsum vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en selecteer ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Bekijk dan de merkpagina. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en signaleer à la minute de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Terneuzen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Berltsum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Berltsum februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Berltsum? Hieronder vind jij een tabel met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco en ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 1750 kWh tot 3600 kWh stroom plus 850 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: achterhaal altijd de voorschriften van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Berltsum. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande energiemaatschappij. In dit schrijven tref je de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het oude contract wordt opgezegd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Meestal doe je dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” energieleverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Berltsum. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Tevens ontvang je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “Liander 3 jaar contract“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). De meeste maatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders bestellen zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Menameradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je het verbruik van energie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Berltsum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Berltsum en bespaar op gas en licht!