Energieleveranciers Axel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Axel vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel unieke kortingsacties die men standaard niet bij o.a. Anode Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op deze pagina doorzoek jij functionele gegevens en tips t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Axel

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Axel? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en locatie. Ook moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren enkele maatschappijen een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 tot +/- €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Kornwerderzand.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een behoorlijk flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Axel mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een opsomming met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Hierna check je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.800 kWh 725 m³
2 personen 2.450 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.675 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot HVC.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €285 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Axel

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze tool kan je onmiddellijk energieprijzen Axel vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en bekijk eenvoudig het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check rap de beste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Spannum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Axel?

 1. Geef jouw postcode door (Zeeland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Axel mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Axel? Nu lees je een tabel met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, NLE, Eneco, Essent, Vattenfall en natuurlijk Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE berekend met een consumptie van 2150 kWh – 3750 kWh stroom plus 700 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek wel de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Axel. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief zie je de geldige tarieven en bijkomende kosten (zoals energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw huidige energiepakket wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaliter doe je dit iets voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder communiceert dit weer richting je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Axel. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Bovendien ontvang jij de eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “MAIN Energie contract afsluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Onder andere een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante alternatieven zijn wind en zon (stroom). De meeste aanbieders van energie doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Terneuzen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zeeland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij de energievraag minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Axel

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Axel en betaal minder voor gas en licht!