Energieleveranciers Augustinusga Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Augustinusga vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Energiedirect.nl of UnitedConsumers kunt vinden. Overstappen van energie gaat eenvoudig en zonder problemen. Op deze pagina vind jij nuttige gegevens en support ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Augustinusga

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Augustinusga? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast gunnen veel maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €80 tot +/- €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Kootwijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft best een ingewikkelde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Augustinusga juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend doorzoek je een lijst met de beste energiecontracten. Je treft à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 750 m³
2 personen 2.300 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Oxxio.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €275 per jaar.

Probleemloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Augustinusga

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Via de vergelijker kan je rap energieprijzen Augustinusga vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en energieverbruik in en bekijk eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaald contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en bekijk binnen no-time de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Spanbroek afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Augustinusga?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Augustinusga juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Augustinusga? Onder dit stukje check je een ranglijst van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Pure Energie en natuurlijk Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 2500 kWh tot 4000 kWh stroom en 800 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben jij er verantwoordelijk voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: bekijk ten alle tijde de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Augustinusga. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energiemaatschappij. In deze mail of brief tref jij de prijzen en bijkomende kosten (denk aan netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jouw huidige pakket wordt stopgezet. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf doorgaans het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige maatschappij. In de meeste gevallen dien je dit te doen zo’n week voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Augustinusga. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “HVC contract afsluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Achtkarspelen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Nefit, AWB, Atag of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Augustinusga

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Augustinusga en bespaar op gas en licht!