Energieleveranciers Augsbuurt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Augsbuurt vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij o.a. De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Het oversluiten gaat moeiteloos en rap. Op de site bekijk je praktische feiten en adviezen ter ondersteuning bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Augsbuurt

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Augsbuurt? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast schenken enkele maatschappijen een royale welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €145 tot €230. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Kootstertille.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Augsbuurt juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je ontdekt handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op deze website detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 625 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Clean Energy tot Qwint.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Augsbuurt

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van de vergelijker kan je binnen no-time energieprijzen Augsbuurt vergelijken. Vul postcode + huisnummer & energieverbruik in en kies rap de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in site van de leverancier. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en ontdek onmiddellijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Spaarndam afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Augsbuurt?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Augsbuurt juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Augsbuurt? Onder dit stukje check je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Vattenfall + ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie berekend met een consumptie van 2100 kWh tot 4100 kWh stroom plus 750 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: check wel de voorschriften van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Augsbuurt. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energiemaatschappij. Hierin tref je alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie oude energiepakket wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Doorgaans doe je dit zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Augsbuurt. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarbij krijg jij een eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “Huismerk Energie contract afsluiten“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Bijna alle maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij de energievraag weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Augsbuurt

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Augsbuurt en bespaar op gas en licht!