Energieleveranciers Asten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Asten vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle exclusieve kortingsacties die men standaard niet bij aanbieders zoals Allure Energie en Vandebron kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en vlug. Op de site vind jij handige feiten en tips voor het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Asten

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Asten? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieconsumptie en postcode. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Bovendien gunnen enkele aanbieders een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €155 t/m €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Koog aan de Zaan.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Asten april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Hierna doorzoek je een opsomming met de beste energiebedrijven. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot MAIN Energie.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €325 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Asten

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! Via onze speciale vergelijker kan jij probleemloos energieprijzen Asten vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en bekijk à la minute het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vergelijk ogenblikkelijk de beste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Vind alles uit over goedkoopste energie in Sonnega afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Asten?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Asten april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Asten? Onder dit stukje bekijk je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, NLE, Eneco, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1850 kWh tot 3550 kWh stroom plus 750 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: controleer altijd de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Asten. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe organisatie. Hierin tref jij afgesproken prijzen en regelgeving (onder andere energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Dat lopende pakket zal worden opgezegd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande aanbieder. Normaliter gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, echter soms ook tot twee weken na de overstap. De nieuwe aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Asten. Het is nog even wachten op een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Tevens incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “Greenchoice contract afsluiten“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Denk aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel leveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Asten.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Asten

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Asten en betaal minder voor gas en licht!