Energieleveranciers Assen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Assen vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek exclusieve kortingsacties die jij via de sites van aanbieders zoals DELTA en Vattenfall ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en prettig. Op de site doorzoek jij nuttige gegevens en support t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Assen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Assen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energiekosten. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder verstrekken enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €100 t/m €205. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Koningsbosch.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Assen juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Dan doorzoek je een resultatenpagina met relevante energieleveranciers. Je selecteert à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time geregeld. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 725 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot aan Innova Energie.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €435 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Assen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van energieleverancieractie.nl kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Assen vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en achterhaal ogenblikkelijk de “groenste” of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Son en Breugel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Assen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Assen juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Assen? Op deze website lees je een lijstje met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall en ook Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 1650 kWh tot 4300 kWh stroom en 700 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van je energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: bekijk altijd de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Assen. Op het moment dat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande maatschappij. In deze mail of brief vind je alle tarieven en voorwaarden (denk aan vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Dat huidige contract zal worden opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige leverancier. Normaliter dien je dit te doen vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Assen. Je kunt rekenen op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Tevens krijg je te maken met een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Essent contract afsluiten“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Assen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Assen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Assen en betaal minder voor gas en licht!