Energieleveranciers Andijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Andijk vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die men standaard niet bij o.a. DELTA of Oxxio kunt gebruiken. Het oversluiten gaat moeiteloos en prettig. Op deze pagina vergaar je functionele aanwijzingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Andijk

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Andijk? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieconsumptie en locatie. Eveneens moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Deze bepalen slechts ten dele de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Ook geven enkele maatschappijen een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €135 tot €290. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Klaaswaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Andijk april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Dan vind je een opsomming met relevante energiebedrijven. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo gedaan. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw verbruik? Op deze website check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 625 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 2.000 m³

Alle pakketten

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Fenor tot Pure Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €485 per jaar.

Makkelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Andijk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Andijk vergelijken. Geef je woongegevens & verbruik in, en selecteer eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Klik dan op de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vind rap de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Sleen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Andijk?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Andijk april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Andijk? Nu vind jij een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Eneco, Essent, NLE en ook Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 1650 kWh tot 2600 kWh stroom en 1000 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: achterhaal zeker even de condities van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Andijk. Nadat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe aanbieder. In deze mail of brief tref je de overeengekomen kosten en extra regels (denk hierbij aan opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie huidige pakket wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. In de regel gebeurt dit vlak voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. De nieuwe energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Andijk. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “Qurrent contract“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Medemblik.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Andijk

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Andijk en bespaar op gas en licht!