Energieleveranciers Almelo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Almelo vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Het oversluiten gaat makkelijk en zonder problemen. Op de site vergaar je handige toelichtingen en tips ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Almelo

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Almelo? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: energieverbruik en locatie. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen de meeste leveranciers een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €80 tot +/- €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Kapel Avezaath.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Almelo juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met relevante energiemaatschappijen. Je vindt zo simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time gepiept. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van DELTA tot en met Qwint.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €475 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Almelo

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze tool kan jij probleemloos energieprijzen Almelo vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruik in, en bekijk vlug het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald contract? Dit vind je in website van de aanbieder. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en bekijk à la minute de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Sint Annen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Almelo?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Almelo juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Almelo? Onder dit stukje doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Essent, NLE maar uiteraard ook ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers berekend met een consumptie van 1600 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Almelo. Zodra je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energieaanbieder. Aan de hand daarvan zie jij de overeengekomen kosten en regelgeving (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Het huidige energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan meestal het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Dikwijls wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieleverancier geeft dit door aan de eerdere maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Almelo. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Tevens ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “Allure Energie contract“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Almelo.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Overijssel.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je het verbruik van energie minimaliseert zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Almelo

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Almelo en betaal minder voor gas en licht!