Energieleveranciers Allingawier Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Allingawier vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel speciale aanbiedingen die men standaard niet bij aanbieders zoals Energieflex en NLE kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hieronder doorzoek jij toepasbare feiten en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Allingawier

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Allingawier? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: gas- en stroom consumptie en adres. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Ook bieden veel organisaties een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €165 tot €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Kantens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is nogal een gecompliceerde rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Allingawier mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Dan check je een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Je selecteert handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Tips gebruiken bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 bewoner 1.875 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot Innova Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €295 per jaar.

Razendsnel overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Allingawier

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze speciale vergelijker kun jij meteen energieprijzen Allingawier vergelijken. Geef je woongegevens + gas/licht inschatting in en kies moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan hiernaast en signaleer direct de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Sint Agatha afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Allingawier?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Allingawier mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Allingawier? Hier doorzoek jij een lijstje met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2400 kWh tot 4150 kWh stroom plus 1100 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: doorzoek wel de condities van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Allingawier. Als jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe organisatie. In dit schrijven zie je de geldige tarieven en extra regels (bijvoorbeeld netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Het lopende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit zo’n week voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Allingawier. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon aanpassen. Tevens incasseer jij de eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Cogas“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De organisaties halen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Allingawier

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Allingawier en bezuinig op gas en licht!