Energieleveranciers Alem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alem vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Energieflex en Qwint kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en probleemloos. Hier doorzoek jij handige gegevens en tips ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Alem

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Alem? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan enkel de energiekosten. Dat beslaat slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast bieden flink wat bedrijven een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €85 tot €250. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Kamperland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alem mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend volgt een tabel met de beste energie aanbieders. Je vindt zo vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hier check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan UnitedConsumers.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Je bespaart zo €465 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Alem

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze zoekmachine kan jij direct energieprijzen Alem vergelijken. Vul postcode + huisnummer en stoom/gas verbruik in en zoek direct het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere leverancier? Klik dan op de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en check ogenblikkelijk de beste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Simpelveld afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Alem?

 1. Voer jouw locatie in (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Alem mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Alem? Op deze pagina check je een lijstje met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Vattenfall + Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Powerpeers berekend met een consumptie van 2000 kWh t/m 3050 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jullie actuele energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk wel de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Alem. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe aanbieder. In deze mail of brief lees je de overeengekomen kosten en voorwaarden (onder andere regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Je actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande aanbieder. Normaliter gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan ook best 14 dagen na de overstapdatum. De nieuwe aanbieder geeft dit door aan jouw oude leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Alem. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verhogen. Bovendien ontvang je een eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Endinet Groep“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle maatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Maasdriel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Intergas, Atag, Nefit, AWB of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Gelderland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Alem

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Alem en betaal minder voor gas en licht!