Energieleveranciers Aalten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Aalten vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle speciale aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. Allure Energie of Powerpeers kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl bekijk je handige aanwijzingen en tips voor het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Aalten

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Aalten? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieconsumptie en locatie. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast schenken enkele aanbieders een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €170 – €250. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Itens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft nogal een complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Aalten juli 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een resultatenpagina met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time gedaan. Problemen bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hierna tref jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 600 m³
2 personen 2.225 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot UnitedConsumers.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €415 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Aalten

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze zoekmachine kun jij rap energieprijzen Aalten vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en kies direct het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en bekijk meteen de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Schiphol-Rijk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Aalten?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Aalten juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Aalten? Op de site lees je een lijstje met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent + Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl met een verbruik van 2150 kWh tot 2750 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: achterhaal wel de voorschriften van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Aalten. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief vind je de kosten en extra regels (onder andere aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je oude energiepakket zal worden beëindigd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige leverancier. Meestal moet dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Aalten. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Eneco“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energieleveranciers doen hier aan mee. De aanbieders kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Aalten.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je het verbruik van energie vermindert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Aalten

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Aalten en betaal minder voor gas en licht!