Energieleveranciers Aalsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Aalsum vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Huismerk Energie of Vrijopnaam ontvangt. Het oversluiten gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vergaar je bruikbare toelichtingen en adviezen voor het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Aalsum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Aalsum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: energieverbruik en locatie. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de energienota. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, leveringkosten: het telt allemaal mee. Bovendien gunnen flink wat organisaties een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €115 tot +/- €230. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken It Heidenskip.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig flinke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Aalsum mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een overzicht met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze website tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Anode Energie tot Pure Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €475 per jaar.

Direct overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Aalsum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze tool kan men à la minute energieprijzen Aalsum vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en selecteer eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Dit vind je in de merkpagina. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en achterhaal snel de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Schiphol afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Aalsum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Aalsum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Aalsum? Onder dit stukje vind je een ranglijst van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Pure Energie maar uiteraard ook ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers op basis van een verbruik van 2000 kWh t/m 3950 kWh stroom en 900 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk altijd de condities van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Aalsum. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen organisatie. Daarin bekijk je de kosten en regelgeving (denk aan netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Dat actuele gas & licht pakket zal worden beëindigd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande leverancier. Normaliter dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder speelt de standen door aan je voormalige energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Aalsum. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Daarbij incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “E.ON“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Aalsum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Aalsum en bespaar op gas en licht!