Energieleveranciers Zuidhorn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Zuidhorn vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel speciale acties die jij via de sites van aanbieders zoals Huismerk Energie en HVC kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en is zo gepiept. Hier bekijk je bruikbare feiten en adviezen ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Zuidhorn

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Zuidhorn? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren enkele leveranciers een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €145 – €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Hoogland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een behoorlijk flinke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Zuidhorn april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een opsomming met beschikbare energieleveranciers. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo geregeld. Advies nodig bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Hierna detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.450 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Engie tot aan Vrijopnaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €445 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Zuidhorn

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze tool kan je eenvoudig energieprijzen Zuidhorn vergelijken. Vul jouw locatie + verbruiksgegevens in, en selecteer à la minute de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Klik dan op de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en bekijk binnen no-time de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in s-Heer Abtskerke afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Zuidhorn?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Zuidhorn april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Zuidhorn? Onder dit stukje doorzoek jij een aantal van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Essent en ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2400 kWh t/m 2650 kWh stroom plus 1100 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check ten alle tijde de voorschriften van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Zuidhorn. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de aankomende aanbieder. Hierin vind je de kosten en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jullie lopende contract zal worden opgezegd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige aanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de datum van overstap, echter soms ook tot 14 dagen na de overstap. De nieuwe energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Zuidhorn. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Ook krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “oversluiten Enduris“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Denk aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken keuzes zijn zon en wind (energie). Veel maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Zuidhorn.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Zuidhorn

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Zuidhorn en bespaar op gas en licht!