Energieleveranciers Wolvega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wolvega vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle speciale kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Energieflex en Pure Energie kan scoren. Overstappen gaat simpel en rap. Op deze website doorzoek jij handige toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wolvega

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Wolvega? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Uiteraard moet je verder kijken dan enkel de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast gunnen flink wat aanbieders een gulle welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €120 t/m €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hernen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wolvega mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een opsomming met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 750 m³
2 personen 2.200 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.050 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Innova Energie.

Altijd de laagste prijs

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €345 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wolvega

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze tool kan jij binnen no-time energieprijzen Wolvega vergelijken. Voer je adres & verbruik in, en bekijk eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zekere aanbieder? Dit vind je in site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en bekijk ogenblikkelijk de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Retranchement afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wolvega?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Wolvega mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wolvega? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Essent, Vattenfall, Eneco en ook Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers met een verbruik van 2100 kWh t/m 4400 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: check ten alle tijde de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wolvega. Wanneer het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe aanbieder. In dit schrijven bekijk je de prijzen en bijkomende kosten (bijvoorbeeld netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Het lopende energiepakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de overstap. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Wolvega. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Daarbij incasseren jullie de eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “overstappen Clean Energy“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn manieren zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De leveranciers kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Weststellingwerf.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat jij de energievraag kunt minderen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Wolvega

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Wolvega en betaal minder voor gas en licht!