Energieleveranciers Witharen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Witharen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van o.a. Budget Energie of Leon Zeewolde kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en prettig. Op deze pagina lees je nuttige aanwijzingen en hulp t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Witharen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Witharen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en locatie. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens verstrekken flink wat aanbieders een gulle welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €85 tot €285. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Hellouw.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Witharen juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Nadien volgt een tabel met beschikbare energiecontracten. Je treft rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Problemen bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op deze website tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van DELTA tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €245 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Witharen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van energieleverancieractie.nl kunnen jullie meteen energieprijzen Witharen vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en bekijk snel het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald contract? Bekijk dan site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en ontdek eenvoudig de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Ransdaal afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Witharen?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Witharen juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Witharen? Op deze website lees je een aantal van meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Eneco, NLE, Essent en ook Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE berekend met een consumptie van 2300 kWh t/m 3350 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: doorzoek ten alle tijde de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Witharen. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. In dit schrijven bekijk je alle tarieven en condities (denk aan leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie vorige energiecontract zal worden opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Normaal gesproken gebeurt dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best twee weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder speelt de standen door aan de eerdere energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Witharen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Voorts ontvang je een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “opzeggen Qurrent“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Ommen.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je het verbruik van energie kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Witharen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Witharen en betaal minder voor gas en licht!