Energieleveranciers Windraak Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Windraak vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel exclusieve acties die je niet via de website van onder andere Huismerk Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Het oversluiten gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op deze website vergaar je handige toelichtingen en adviezen t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Windraak

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Windraak? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en locatie. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden enkele aanbieders een hoge welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €175 – €290. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Heibloem.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Windraak april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Aansluitend check je een opsomming met de beste energiebedrijven. Je selecteert simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op de site vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle grote partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan HVC.

Het goedkoopste contract

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Windraak

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze tool kan jij à la minute energieprijzen Windraak vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook energieverbruik in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde leverancier? Bekijk dan site van de leverancier. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vergelijk snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Prinsenbeek afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Windraak?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Windraak april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Windraak? Hieronder vind jij een ranglijst van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Greenchoice, Essent, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1550 kWh tot 2750 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: controleer wel de voorwaarden van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Windraak. Nadat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe aanbieder. In dit schrijven lees jij de prijzen en bijkomende kosten (zoals leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw werkende pakket wordt stopgezet. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. In de regel gebeurt dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Windraak. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Voorts incasseer jij een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “opzeggen Eneco“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Sittard-Geleen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je het verbruik van energie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Windraak

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Windraak en bespaar op gas en licht!