Energieleveranciers Wijk bij Duurstede Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijk bij Duurstede vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Engie of Pure Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat eenvoudig en rap. Hieronder doorzoek jij bruikbare feiten en support ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Wijk bij Duurstede

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Wijk bij Duurstede? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van aspecten als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien schenken sommige leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €80 tot €265. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Heemserveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft best een flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijk bij Duurstede juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Aansluitend volgt een lijst met de beste energiecontracten. Jij kiest snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Problemen bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op deze website bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 725 m³
2 personen 2.125 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Makkelijk besparen op energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €415 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Wijk bij Duurstede

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels de vergelijker kun jij eenvoudig energieprijzen Wijk bij Duurstede vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en bekijk probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vind rap de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Persingen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Wijk bij Duurstede?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Wijk bij Duurstede juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Wijk bij Duurstede? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent en ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 1700 kWh – 4450 kWh stroom en 1300 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: controleer zeker even de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Wijk bij Duurstede. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende organisatie. Daarin zie jij de geldige tarieven en extra regels (denk aan aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Dat lopende energiepakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige aanbieder. Gewoonlijk doe je dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige maatschappij speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Wijk bij Duurstede. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Daarnaast ontvang jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “abonnementen van UnitedConsumers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract doet hier aan mee. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Utrecht.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Wijk bij Duurstede

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Wijk bij Duurstede en bezuinig op gas en licht!