Energieleveranciers Tjuchem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Tjuchem vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle aantrekkelijke kortingsacties die je niet via de website van aanbieders zoals Eneco en Vrijopnaam kan afsluiten. Overstappen van energie gaat eenvoudig en is zo gepiept. Hieronder vind je bruikbare gegevens en hulp bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Tjuchem

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Tjuchem? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: verbruik (kWh en m3) en woning. Bovendien moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast bieden de meeste leveranciers een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot €280. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Egmond aan den Hoef.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Tjuchem mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Dan volgt een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €375 per jaar.

Razendsnel overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Tjuchem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van energieleverancieractie.nl kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Tjuchem vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en selecteer eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vergelijk rap de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Nieuw Scheemda afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Tjuchem?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Tjuchem mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Tjuchem? Op deze pagina bekijk je een ranglijst van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, NLE, Vattenfall maar ook Oxxio, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 2050 kWh t/m 3950 kWh stroom plus 1400 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: controleer uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Tjuchem. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe aanbieder. Daarin tref jij alle tarieven en extra regels (onder andere netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw huidige gas en stroom pakket wordt stopgezet. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen dien je dit te doen vlak voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Tjuchem. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Tevens krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “vergelijk tarieven E.ON“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven bestellen zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Slochteren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Tjuchem

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Tjuchem en betaal minder voor gas en licht!