Energieleveranciers Stiens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stiens vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die je niet via de website van bijvoorbeeld Greenchoice of Qwint ontvangt. Het oversluiten gaat gemakkelijk en prettig. Op deze pagina vind jij handige details en adviezen t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Stiens

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Stiens? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: energieverbruik en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Ook schenken veel bedrijven een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €80 tot +/- €230. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Doniaga.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft best een flinke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stiens juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Vervolgens check je een lijst met de beste energie aanbieders. Je vindt zo simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hier vind je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 600 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle populaire providers vergelijken. Van E.ON tot aan NLE.

Makkelijk besparen op energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €345 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Stiens

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels onze zoekmachine kan men probleemloos energieprijzen Stiens vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in, en kies eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Middelaar afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Stiens?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Stiens juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Stiens? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Greenchoice en natuurlijk ENGIE, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl met een verbruik van 1550 kWh tot 4300 kWh stroom en 1350 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: bekijk altijd de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Stiens. Nadat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe organisatie. Daarin vind je de geldige tarieven en extra regels (bijvoorbeeld aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Jullie oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: ga je verhuizen? Dan moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande energieaanbieder. Doorgaans doe je dit iets voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder communiceert dit weer richting jouw “oude” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Stiens. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Ook incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “besparen bij Eneco“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Leeuwarderadeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Stiens

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Stiens en betaal minder voor gas en licht!