Energieleveranciers Sebaldeburen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sebaldeburen vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Engie en MAIN Energie kan scoren. Overstappen gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl vergaar je praktische aanwijzingen en adviezen ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sebaldeburen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Sebaldeburen? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en locatie. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht: het telt allemaal mee. Ook gunnen de meeste maatschappijen een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €160 tot +/- €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Cornwerd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een aardig flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sebaldeburen juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Daarop tref jij een resultatenpagina met de beste energiebedrijven. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op deze pagina bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 725 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot MAIN Energie.

Flink besparen op jouw energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €405 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Sebaldeburen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie vlug energieprijzen Sebaldeburen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en zoek moeiteloos het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere leverancier? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk eenvoudig de “groenste” of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Linschoten afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Sebaldeburen?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Sebaldeburen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Sebaldeburen? Op energieleverancieractie.nl vind je een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Essent, Pure Energie, Eneco, NLE en ook Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, ENGIE berekend met een consumptie van 1750 kWh t/m 3600 kWh stroom plus 750 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: controleer wel de kleine lettertjes van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Sebaldeburen. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen aanbieder. In deze mail of brief lees je alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je huidige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen doe je dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Sebaldeburen. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarbij incasseer je een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “voordelig tarief Fenor“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn zonnestroom en windenergie. De meeste maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Grootegast.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Atag, Nefit, Intergas, AWB of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij de energievraag reduceert kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Sebaldeburen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Sebaldeburen en betaal minder voor gas en licht!