Energieleveranciers Sappemeer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sappemeer vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van o.a. Clean Energy en Leon Zeewolde kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en prettig. Op deze pagina vind jij toepasbare informatie en adviezen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sappemeer

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Sappemeer? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien gunnen sommige leveranciers een flinke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot €200. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Broekhuizenvorst.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sappemeer mei 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan doorzoek je een opsomming met beschikbare energie aanbieders. Je treft gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo gepiept. Tips gebruiken bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina vind je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van Budget Energie tot aan HVC.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Sappemeer

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via energieleverancieractie.nl kun jij eenvoudig energieprijzen Sappemeer vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruiksgegevens in, en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en vergelijk vlug de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Leermens afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Sappemeer?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Sappemeer mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Sappemeer? Op deze pagina check je een opsomming met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, NLE, Vattenfall + Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers op basis van een verbruik van 2200 kWh t/m 4150 kWh stroom en 1400 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: doorzoek uiteraard de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Sappemeer. Op het moment dat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande organisatie. In deze mail of brief vind je afgesproken prijzen en bijkomende kosten (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Je werkende gas & licht pakket wordt stopgezet. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Jij zult dan dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Normaliter moet dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Sappemeer. Het is nog even wachten op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Daarbij ontvangen jullie een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “goedkope tarieven Anode Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie reduceert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Sappemeer

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Sappemeer en betaal minder voor gas en licht!