Energieleveranciers Sandfirden Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sandfirden vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Clean Energy en Vattenfall ontvangt. Overstappen gaat eenvoudig en zonder problemen. Hier bekijk je functionele toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sandfirden

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Sandfirden? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en woonplaats. Daarnaast moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie energie jaarrekening: energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast hanteren de meeste leveranciers een royale welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €110 – €265. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Broek op Langedijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een complexe berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sandfirden mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna check je een opsomming met relevante energie aanbieders. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Hulp nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hieronder vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.850 kWh 750 m³
2 personen 2.200 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle grote organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Sandfirden

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Via energieleverancieractie.nl kan jij eenvoudig energieprijzen Sandfirden vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en selecteer ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaald pakket? Selecteer dan de merkpagina. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal direct de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Leerbroek afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Sandfirden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Sandfirden mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Sandfirden? Op de site vind je een opsomming met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall en ook Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2400 kWh tot 4150 kWh stroom en 750 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: achterhaal wel de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Sandfirden. Als het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde leverancier. Hierin vind je de prijzen en regelgeving (denk hierbij aan energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Je lopende contract wordt opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf normaliter het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energiemaatschappij. In de regel wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting de eerdere leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Sandfirden. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Ook krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “elektriciteit van Coteq Netbeheer“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Atag, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie weet te beperken kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Sandfirden

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Sandfirden en betaal minder voor gas en licht!