Energieleveranciers Saaksum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Saaksum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve aanbiedingen die je niet via de website van bijv. DELTA en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Het oversluiten gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vind je toepasbare gegevens en handreikingen ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Saaksum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Saaksum? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Check maar eens jullie energie jaarrekening: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden flink wat organisaties een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €115 – €275. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Britsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Saaksum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een opsomming met beschikbare energiebedrijven. Je vindt zo ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Moeite bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hieronder vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €405 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Saaksum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via de vergelijker kan men ogenblikkelijk energieprijzen Saaksum vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruik in, en vind vlug het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Klik dan op site van de leverancier. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vind rap de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Ledeacker afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Saaksum?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Saaksum juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Saaksum? Op deze website bekijk je een aantal van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Essent, NLE, Eneco en natuurlijk Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2250 kWh t/m 3950 kWh stroom en 800 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over je maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Saaksum. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieleverancier. Aan de hand daarvan vind je de kosten en kleine lettertjes (denk hierbij aan opslag duurzame energie, energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het lopende contract wordt opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. In de regel gebeurt dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Saaksum. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Ook ontvang jij een eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “elektriciteit van Westland Infra“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers halen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Zuidhorn.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Saaksum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Saaksum en bespaar op gas en licht!