Energieleveranciers Rouveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rouveen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij onder andere DELTA en Powerpeers kan afsluiten. Het oversluiten gaat gemakkelijk en snel. Op deze website vind je toepasbare aanwijzingen en handreikingen voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rouveen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Rouveen? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en woning. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast verstrekken sommige aanbieders een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €130 tot +/- €200. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Boschoord.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rouveen mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Dan doorzoek je een overzicht met de beste energie aanbieders. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time doorgevoerd. Advies nodig bij het schatten van jouw verbruik? Op deze pagina tref jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke providers vergelijken. Van Essent tot en met Vattenfall.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €275 per jaar.

Een snelle overstap

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Rouveen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! Middels de vergelijker kan men moeiteloos energieprijzen Rouveen vergelijken. Geef je woongegevens & verbruik in, en kies direct het goedkoopste contract. Meer weten over een zeker contract? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en check ogenblikkelijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Lage Vuursche afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Rouveen?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Rouveen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Rouveen? Onder dit stukje doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Eneco, Essent, Vattenfall en natuurlijk ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1600 kWh tot 3650 kWh stroom en 900 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: check uiteraard de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Rouveen. Als jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de aankomende energieleverancier. Hierin lees je alle tarieven en regelgeving (denk hierbij aan netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Het vorige contract wordt beëindigd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan doorgaans het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Rouveen. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Daarnaast ontvangen jullie de eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “elektriciteit van Engie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Staphorst.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Atag, Intergas, AWB, Nefit of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Overijssel.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw energieconsumptie reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Rouveen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Rouveen en bezuinig op gas en licht!