Energieleveranciers Rotstergaast Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rotstergaast vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek exclusieve aanbiedingen die jij via de sites van o.a. Energiedirect.nl en Pure Energie kan afsluiten. Overstappen gaat eenvoudig en prettig. Op deze website doorzoek jij toepasbare informatie en adviezen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rotstergaast

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Rotstergaast? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroomverbruik en woning. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren veel leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €170 tot +/- €220. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Borne.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een gecompliceerde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rotstergaast juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gedaan. Advies nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hierna vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 650 m³
2 personen 2.300 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van E.ON tot Pure Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Direct overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Rotstergaast

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een goedkoop contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze tool kan men snel energieprijzen Rotstergaast vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en bekijk direct het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en bekijk snel de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Kwintsheul afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Rotstergaast?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Rotstergaast juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Rotstergaast? Nu vind je een lijstje met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, NLE, Essent, Eneco en natuurlijk Oxxio, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2150 kWh tot 3450 kWh stroom en 900 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: check wel de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Rotstergaast. Nadat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieaanbieder. Hierin lees je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je actuele pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken doe je dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook twee weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieaanbieder communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Rotstergaast. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Bovendien incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “elektriciteit van DELTA“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente De Friese Meren.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Atag, Intergas, Nefit, AWB of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik weet te verkleinen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Rotstergaast

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Rotstergaast en betaal minder voor gas en licht!