Energieleveranciers Rogat Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rogat vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die jij via de sites van onder andere Allure Energie en Pure Energie kunt gebruiken. Het oversluiten gaat moeiteloos en is zo gepiept. Op de site vind jij nuttige details en tips dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rogat

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Rogat? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van aspecten als: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren flink wat aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €180 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Boksum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een aardig ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rogat juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Dan doorzoek je een overzicht met relevante energiecontracten. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Advies nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 700 m³
2 personen 2.450 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van DELTA tot Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rogat

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van onze tool kun je direct energieprijzen Rogat vergelijken. Geef je woongegevens plusgas/licht inschatting in en vind ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check onmiddellijk de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Krommenie afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Rogat?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Rogat juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Rogat? Hier vind je een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Essent, NLE, Greenchoice, Eneco maar ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers berekend met een consumptie van 1700 kWh – 3250 kWh stroom plus 1200 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw huidige maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: bekijk wel de opgestelde regels van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Rogat. Als je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de aankomende energieaanbieder. In deze mail of brief zie jij alle tarieven en bijkomende kosten (zoals opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het huidige contract wordt stopgezet. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande aanbieder. Meestal dien je dit te doen vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Rogat. Het is nog even wachten op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Ook krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “gas van Westland Infra“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Veel energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De leveranciers reserveren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Meppel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je jouw eigen verbruik kunt minderen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Rogat

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Rogat en bespaar op gas en licht!