Energieleveranciers Rijen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rijen vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij o.a. De Vastelastenbond en Vandebron kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind jij functionele informatie en adviezen voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rijen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Rijen? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gas consumptie en woning. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden sommige bedrijven een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €95 tot €255. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Bleiswijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een behoorlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rijen juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Nadien vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energiecontracten. Je treft vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is zo doorgevoerd. Moeite bij het schatten van jouw verbruik? Op deze website check je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle landelijke providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Qurrent.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €265 per jaar.

Direct overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Rijen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door energieleverancieractie.nl kan jij eenvoudig energieprijzen Rijen vergelijken. Geef je woongegevens plusstoom/gas verbruik in en selecteer eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check rap de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Kootstertille afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Rijen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Brabant)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Rijen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Rijen? Hieronder vind jij een tabel met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Essent, NLE, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers op basis van een verbruik van 1600 kWh tot 3050 kWh stroom plus 850 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Vergeet niet: controleer zeker even de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Rijen. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de gekozen maatschappij. Daarin zie je de prijzen en extra regels (denk hierbij aan aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Jouw oude energiepakket wordt stopgezet. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieleverancier. Gewoonlijk gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de eerdere maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Rijen. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Bovendien krijg je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “gas van HVC“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers halen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Gilze en Rijen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij de energievraag kunt minderen zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Rijen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Rijen en bespaar op gas en licht!