Energieleveranciers Oosthem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oosthem vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij onder andere Clean Energy of Vrijopnaam ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en prettig. Hier vind jij handige gegevens en support bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oosthem

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oosthem? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en locatie. Daarnaast moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder bieden flink wat bedrijven een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €90 tot €230. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Almkerk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is nogal een moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oosthem juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Daarop tref jij een overzicht met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten rond gemaakt. Hulp nodig bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 personen 2.275 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle populaire providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Vrijopnaam.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €385 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oosthem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kun je probleemloos energieprijzen Oosthem vergelijken. Vul postcode + huisnummer & gas/licht inschatting in en vind rap de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zeker contract? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en check binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Hoenderloo afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Oosthem?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Oosthem juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Oosthem? Hier vind jij een aantal van meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Eneco, Pure Energie, Essent en ook ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 1600 kWh – 4150 kWh stroom en 1300 m3 – 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: check wel de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Oosthem. Als je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energieleverancier. In dit schrijven zie je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Jullie vorige gas en stroom pakket wordt stopgezet. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Normaal gesproken doe je dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar je voormalige aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Oosthem. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Ook krijg je een eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “abonnement bij De Vastelastenbond“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Denk aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zon en wind (energie). Het gros van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Oosthem

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Oosthem en betaal minder voor gas en licht!