Energieleveranciers Nijland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Nijland vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel unieke welkomstkortingen die je niet via de website van bedrijven als Huismerk Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Overstappen gaat handig en probleemloos. Hier vind je praktische gegevens en hulp dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Nijland

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Nijland? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: gas- en stroomverbruik en adres. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren enkele aanbieders een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €180 t/m €240. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Zieuwent.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om nogal een gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Nijland mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend doorzoek je een lijst met de meest voordelige energiecontracten. Je vindt zo snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op deze pagina bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 700 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Vrijopnaam.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €355 per jaar.

Gelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Nijland

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze tool kan je eenvoudig energieprijzen Nijland vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en selecteer onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en achterhaal ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Haule afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Nijland?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Nijland mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Nijland? Nu vind jij een opsomming met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Eneco en natuurlijk ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 2050 kWh – 3600 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met je energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: check wel de kleine lettertjes van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Nijland. Als je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe maatschappij. In dit schrijven tref je de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige leverancier. In de regel gebeurt dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Nijland. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verlagen. Bovendien krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “groene stroom Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een AWB, Atag, Remeha, Vaillant of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Nijland

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Nijland en bezuinig op gas en licht!