Energieleveranciers Menaam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Menaam vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel unieke welkomstkortingen die je niet via de website van o.a. Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en is zo gepiept. Op deze pagina vergaar je handige aanwijzingen en tips voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Menaam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Menaam? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van factoren als: energieverbruik en postcode. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien bieden de meeste bedrijven een gulle welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €85 tot €200. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Westendorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een behoorlijk flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Menaam mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Dan vind je een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website check je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 650 m³
2 personen 2.100 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Qurrent.

Flink besparen op jouw energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €315 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Menaam

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. onze tool kun jij eenvoudig energieprijzen Menaam vergelijken. Voer je adres + verbruiksgegevens in, en vind vlug de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan op deze pagina en bekijk vlug de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Garminge afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Menaam?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Menaam mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Menaam? Onder dit stukje check je een opsomming met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Greenchoice en ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers op basis van een verbruik van 2500 kWh tot 4450 kWh stroom plus 1200 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over je energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: check altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Menaam. Zodra je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energieaanbieder. Daarin vind je de geldige tarieven en regelgeving (zoals opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Menaam. Hiervoor krijg je een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij incasseer je een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “vergelijk Liander“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Menameradiel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw energieconsumptie vermindert kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Menaam

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Menaam en bespaar op gas en licht!