Energieleveranciers Meerssen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meerssen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke welkomstacties die je niet via de website van bijvoorbeeld Clean Energy en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat makkelijk en is zo gepiept. Hier bekijk je handige feiten en adviezen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Meerssen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Meerssen? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en locatie. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien verstrekken sommige organisaties een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €150 tot €240. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Wernhout.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om best een ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meerssen juni 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Nadien check je een overzicht met beschikbare energie aanbieders. Je ontdekt snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op deze pagina vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Oxxio.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €285 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Meerssen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kun jij meteen energieprijzen Meerssen vergelijken. Geef je woongegevens plusenergieverbruik in en selecteer eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind direct de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Frieschepalen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Meerssen?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Meerssen juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Meerssen? Op deze pagina vind je een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Vattenfall en ook Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio met een verbruik van 1550 kWh tot 2800 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Meerssen. Zodra het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande organisatie. Hierin zie jij alle tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jouw huidige energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande leverancier. Gewoonlijk moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Meerssen. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Ook krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “vergelijk Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Meerssen.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Meerssen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Meerssen en betaal minder voor gas en licht!