Energieleveranciers Kolderwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Kolderwolde vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Fenor en Vrijopnaam ontvangt. Overstappen van energie gaat makkelijk en rap. Op deze website vind jij handige feiten en hulp voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Kolderwolde

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Kolderwolde? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van factoren als: energieconsumptie en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energiekosten. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, vastrecht, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast bieden veel maatschappijen een royale welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €185 tot +/- €195. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Tienhoven.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aardig complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Kolderwolde mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Vervolgens tref jij een overzicht met beschikbare energiecontracten. Je selecteert simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Problemen bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hierna tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 650 m³
2 personen 2.275 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle populaire providers vergelijken. Van Anode Energie tot en met Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €485 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Kolderwolde

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan je snel energieprijzen Kolderwolde vergelijken. Vul jouw locatie + energieverbruik in en kies ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vind binnen no-time de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Deest afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Kolderwolde?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Kolderwolde mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Kolderwolde? Op de site doorzoek jij een ranglijst van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall + Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE op basis van een verbruik van 2000 kWh t/m 3400 kWh stroom en 800 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: achterhaal wel de condities van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Kolderwolde. Nadat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de aankomende leverancier. In dit schrijven vind jij de kosten en extra regels (denk hierbij aan vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele gas & licht pakket wordt stopgezet. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Doorgaans wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstap. De nieuwe leverancier speelt de standen door aan de “vroegere” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Kolderwolde. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon corrigeren. Daarnaast incasseren jullie de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “prijzen vergelijken van Coteq Netbeheer“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Denk aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Een groot aantal maatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Kolderwolde

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Kolderwolde en bespaar op gas en licht!