Energieleveranciers Houtigehage Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Houtigehage vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Engie of HVC kunt vinden. Overstappen van energie gaat handig en rap. Op deze pagina vind je bruikbare aanwijzingen en hulp t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Houtigehage

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Houtigehage? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en locatie. Eveneens moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden flink wat leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €85 tot €220. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Son en Breugel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk flinke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Houtigehage april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Nadien check je een resultatenpagina met de goedkoopste energiecontracten. Je treft handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Moeite bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op deze website vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 750 m³
2 personen 2.325 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle grote organisaties vergelijken. Van Essent tot en met MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Houtigehage

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Via onze speciale vergelijker kan je à la minute energieprijzen Houtigehage vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook stoom/gas verbruik in en selecteer ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vergelijk à la minute de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Broekhuizenvorst afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Houtigehage?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Houtigehage april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Houtigehage? Hieronder vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice, Essent + Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent met een verbruik van 2150 kWh t/m 3550 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: bekijk altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Houtigehage. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe energiemaatschappij. In dit schrijven vind jij de prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Het huidige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Houtigehage. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Voorts ontvangen jullie een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “overstappen naar E.ON“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel leveranciers doen hier aan mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Smallingerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder doet hier aan mee. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Houtigehage

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Houtigehage en bespaar op gas en licht!