Energieleveranciers Haskerdijken Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Haskerdijken vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke kortingsacties die je niet via de website van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Powerpeers kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat handig en snel. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij nuttige toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Haskerdijken

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Haskerdijken? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieverbruik en adres. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Dit bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook verstrekken veel leveranciers een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €145 t/m €270. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Roswinkel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Haskerdijken mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien vind je een tabel met relevante energiecontracten. Jij kiest handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Problemen bij het invullen van jullie energieverbruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.675 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Fenor tot Vattenfall.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €325 per jaar.

Direct overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Haskerdijken

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Via onze tool kan men à la minute energieprijzen Haskerdijken vergelijken. Geef je woongegevens plusgas/licht inschatting in en selecteer ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker pakket? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en check rap de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Balkbrug afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Haskerdijken?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Haskerdijken mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Haskerdijken? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Vattenfall, Eneco, Essent en natuurlijk Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2300 kWh t/m 2600 kWh stroom en 1400 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: bekijk wel de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Haskerdijken. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de nieuwe aanbieder. Daarin lees je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk hierbij aan leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie werkende energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je verhuizen? Jij zult dan in de regel het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieaanbieder. Meestal dien je dit te doen zo’n week voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieleverancier speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Haskerdijken. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarnaast krijg je een eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “Energieflex oversluiten“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Heerenveen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij de energievraag minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Haskerdijken

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Haskerdijken en bezuinig op gas en licht!