Energieleveranciers Haarlem Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Haarlem vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek tijdelijke welkomstkortingen die je niet via de website van o.a. Allure Energie en Oxxio kunt gebruiken. Het oversluiten gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hieronder vergaar je toepasbare informatie en handreikingen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Haarlem

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Haarlem? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en adres. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren veel leveranciers een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €110 tot +/- €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Rheezerveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een flinke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Haarlem juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna doorzoek je een lijst met relevante energiebedrijven. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Problemen bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 625 m³
2 personen 2.300 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle bekende partijen vergelijken. Van Clean Energy tot Oxxio.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €505 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Haarlem

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een goedkoop pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van de vergelijker kan jij direct energieprijzen Haarlem vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en selecteer direct het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer vlug de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Arkel afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Haarlem?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Haarlem juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Haarlem? Hier vind je een aantal van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Essent, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en natuurlijk Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 2700 kWh stroom en 1350 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over je leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: achterhaal altijd de voorwaarden van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Haarlem. Zodra jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande aanbieder. Daarin zie jij de overeengekomen kosten en condities (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele gas & licht pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande maatschappij. Dikwijls moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar het kan ook best een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige energieleverancier geeft dit door aan jouw oude energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Haarlem. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Tevens krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “Engie kosten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante manieren zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders halen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Haarlem.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Haarlem

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Haarlem en bespaar op gas en licht!