Energieleveranciers Follega Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Follega vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke acties die jij via de sites van aanbieders zoals Greenchoice en Vandebron ontvangt. Overstappen gaat handig en zonder problemen. Op deze website vind jij praktische details en tips ter ondersteuning bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Follega

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Follega? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroomverbruik en postcode. Ook moet je verder kijken dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder schenken flink wat maatschappijen een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €110 tot €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oud Ootmarsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aardig moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Follega mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Vervolgens tref jij een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op de site check je het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 750 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot Qurrent.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €425 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Follega

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van onze speciale vergelijker kun jij probleemloos energieprijzen Follega vergelijken. Geef je woongegevens en energieverbruik in en kies binnen no-time de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zeker contract? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal snel de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Zuidlaarderveen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Follega?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Follega mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Follega? Op deze website lees je een opsomming met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice en ook Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent berekend met een consumptie van 1500 kWh t/m 3600 kWh stroom plus 800 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over je energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: check ten alle tijde de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Follega. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende organisatie. In dit schrijven tref je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Het huidige gas & licht pakket wordt beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieleverancier. Normaliter dien je dit te doen iets voor de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting jouw oude energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Follega. Je kunt rekenen op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens krijg je de eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “DELTA vergelijken“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, AWB, Atag, Remeha of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Follega

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Follega en betaal minder voor gas en licht!