Energieleveranciers Erica Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Erica vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve acties die je niet via de website van onder andere De Vastelastenbond en HVC kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en snel. Hieronder doorzoek jij functionele details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Erica

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Erica? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en postcode. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder schenken de meeste bedrijven een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €100 t/m €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Oosterwolde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aanzienlijk complexe rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Erica februari 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarop volgt een opsomming met de beste energiemaatschappijen. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Problemen bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hier bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 750 m³
2 personen 2.150 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €315 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Erica

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van energieleverancieractie.nl kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Erica vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en selecteer binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en vergelijk snel de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Zeerijp afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Erica?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Erica februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Erica? Onder dit stukje doorzoek jij een aantal van meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Vattenfall, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar uiteraard ook ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Budget Energie op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 4000 kWh stroom en 900 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw bestaande maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: check uiteraard de voorschriften van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Erica. Nadat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen organisatie. Aan de hand daarvan vind je afgesproken prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude energiecontract zal worden beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: ga je verhuizen? Je moet dan zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. In de regel moet dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Erica. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast krijg je te maken met de eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “Eneco abonnement“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Emmen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Nefit, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval jij de energievraag kunt minderen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Erica

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Erica en betaal minder voor gas en licht!